Moto klub Raubritter

Bilo je okoli leta 1000, ko se je gospoda bala Raubritterjev (roparskih vitezov). Imeli so svojo utrdbo z imenom Wartenberg na začetku Besnice.

Vladali so okoli 200 let potem pa so se ponovno, po približžno 800 letih pojavili v Besnici v baru Dvor, točno 28.12.2002 ob 19 h.

Kaj pa imajo tile za tisto mizo, so se spraševali drugi gostje, dokler ni nekdo zavpil “Raubritter”. Takrat pa so vsi dvignili roko in bili za – Raubritterji so se spet rodili!

Tokrat brez plemenskih konjev in velikega gradu. Imajo pa veličastne naprave v katerih je veliko konjskih moči – novodobne kočije imenovane motorji.

Tako smo se zbrali motoristi Besnice in okoliških vasi, celo iz Ljubljane je priromal zagrizen motorist in ustanovili smo Moto klub Raubritter.

Motoristi, ki smo se skupaj vozili in obiskovali moto zbore doma in v tujini, smo imeli žželjo o ustanovitvi Moto kluba v Besnici, vendar smo vedno ostali le pri besedah. Po nekaj letih smo le zbrali korajžžo in vpisali Moto klub Raubritter v register društev pri upravni enoti Kranj.

Moto klub Raubritter šteje 13 članov, ki se vozimo na motorjih znamk Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki, BMW in še kakšna znamka se bo našla. Da pa nas boste lahko ločili od drugih motoristov, smo si na hrbtno stran brezrokavnika našili naš zaščitni znak – nočni ptič z mečem v krempljih.

Vsak naš član dobi člansko izkaznico s sliko, usnjen brezrokavnik, majico in delovne naloge in pravice. V svoje vrste z veseljem sprejmemo tudi nove člane.

Kot vsako leto, bomo tudi letos organizirano obiskovali moto zbore doma in v tujini, v načrtih pa imamo tudi organizirane eno in več dnevne vožžnje po Sloveniji in po Evropi.

Člani moto kluba Raubritter se trudimo, da smo vzgled mladim motoristom v našem kraju in okolici.

Ustanovni člani Moto kluba Raubritter so: Knific Robert, Knific Klemen, Kladušek Igor, Kristan Andrej, Kristan Aleš, Eržžen Miha, Klemenčič Andrej, Knific Maja.